Дома на транспортния работник в София приюти на топло дупнишките театрали

Даниела Методиева
10.01.2012
размер на текста:

Дома на транспортния работник в София приюти дупнишките театрали, за да могат да репетират на топло за предстоящата премиера на пиесата „Господин Балкански” от Георги Данаилов. В постановката, която ще се режисира от Кольо Петков, нея освен актьорите от общинския драматичен театър „Невена Коканова” в Дупница, покана за участие в глвната роля е приел и синът на Георги Калоянчев- Ивайло Калоянчев. Според директора на дупнишкия театър Славчо Пеев със своето завръщане на сцената на Сатиричния театър Ивайло Калоянчев е показал отлична форма. В постановката участие ще вземе и още един колега на Калоянчев- Веселин Цанов. Пиесата ще има две премиери- в столицата и в Дупница.
Липсата на парно в общинския драматичен театър в Дупница според един от актьорите Иван Иванов е причина в най-активния сезон-зимния да се губи голяма част от публиката.
Що се отнася до разходите за транспорт, директорът на дупнишкия театър Славчо Пеев обясни, че ще помоли за съдействие ръководството на БДЖ и председателя на ОбС Ивайло Константинов, който е собственик на автобусната фирма „Юнион Ивкони”.


 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети