Българин от Скопие представя свои картини в Дупница

dennews.bg
09.09.2011
размер на текста:

Изложба на преподавателя по История на изобразителните изкуства в Шуменския университет Спартак Паскалевски ще бъде открита утре от 15 ч. в Джамията в Дупница. Авторът ще представи 25 свои творби в голям формат. Той гостува в града за втори път, предишното му участие отново с представяне на картини в Джамията бе при съвместна изложба с немски график.
Спартак Паскалевски е роден през 1947 г. в гр. Скопие. Учи в Художествена гимназия в София, а през 1971 г. се дипломира в Националната художествена академия "Николай Павлович" - специалност "Графика". Работи известно време в Програмно-координационния център на Българското национално радио. Сътрудничи на Института по изкуствознание и Института по култура. от 1985 г. преминава на свободна практика. От 1991 г. е преподавател в Националния учебен комплекс по култура в Горна баня.
През 1996 г. защитава докторат по изкуствознание, а от 1997 г. е назначен като доцент по история на изобразителните изкуства в Шуменския университет "Епископ Константин Преславски", където продължава своята преподавателска работа.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети