Дупнишки рок-банди с награди от Националния рок-поп фест в Несебър

dennews.bg
09.09.2011
размер на текста:

Две дупнишки рок-банди са с награди от Националния рок-поп фест в Несебър.
Hell Detonation грабнаха приза за дебют на ХV-тото юбилейно издание на феста, те се представиха с две свои авторски песни - Disaster и Detonated World, както и кавър на Running wild с тект на български на група „Анатема” . С грамота от фестивала се върнаха и другите участници - Voltage. Те представиха авторските си песни "Мога и сам" и "Battlefield".

 


Момчетата от двете дупнишки групи наистина има с какво да се гордеят, защото тази година във фестивала участваха 20 групи и 20 индивидуални изпълнители. Някои от тях имат многогодишен опит на феста, а други се явяваха за първи път.
Националният поп-рок фестивал - Несебър се организира от читалище "Яна Лъскова - 1905". Целта на феста е да даде поле за изява на онази част от творците и изпълнителите в България, която остава скрита от широката аудитория за да бъде един естествен трамплин към професионалната сцена. Голямата награда при групите спечелиха „Джон Стийл" от Пловдив. Множество награди за младите таланти бяха осигурени и от Българското национално радио и музикална къща „Фактор".Фестът бе закрит с гала-концерт на участниците.
 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети