US лекари изплели мрежа от измами за 300 милиона долара!

DenNews.bg
08.09.2011
размер на текста:

Снимка: tommywright.com

300 милиона долара са влезли в джобовете на близо 100 лекари, медицински сестри и здравни работници в САЩ, които създали мрежа от измами със здравни осигуровки, фиктивни прегледи, терапии и услуги.
За момента са предявени обвинения на 91 души. Разследват се здравни работници от Ню Йорк, Чикаго, Маями, Лос Анджелис и други градове. Голяма част от арестите са извършени в Маями. Там са източени почти 160 млн. долара чрез фалшиви фактури за надомни услуги и различни терапии, информира bTV.
Измамниците предлагали осигуряване на престои в несъществуващи здравни центрове. В Лос Анджелис група медици са уличени в схема, чрез която предлагали ненужна медицинска помощ, без да я осигурят.
"Голям брой лекари, сестри и терапевти са нарушили професионалните си задължения и са злоупотребили с общественото доверие. Част от най-уязвимите от нас, сред които възрастни, страдащи от деменция и Алцхаймер, са станали жертва на хора, присвоили ценните средства от данъкоплатците, застрашавайки целостта на здравната ни система с цел лично облагодетелстване", каза Ерик Холдър, главен прокурор на САЩ.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети