Новият посланик: Либия ще отвари делото за СПИН скандала с българите

DenNews.bg
08.09.2011
размер на текста:

Според Ашур има възможност за преразглеждане и на дълга на Либия към България. Снимка: БГНЕС

Преразглеждане на делото на българските медици, които бяха измъчвани в продължение на 8 г. и осъдени на смърт в Либия по обвинения, че са заразили стотици деца със СПИН ще бъде преразгледан, като се отворят всички досета по процеса.
Това обяви новият посланик на Джамахирията в София Иса Рабия Омар Ашур, като наблегна, че всички институции в родината му вече са под ръководството и управлението на Преходния национален съвет, информира news.bg.
По върпоса за либийския дълг към България новият посланик каза, че Либия е готова да разгледа всички документи, свързани със случая и да води разговори с представели на българското правителство.
Припомняме, преди дни премиерът Борисов заяви, че страната ни ще повдигне отново въпроса за дълга, за който се знае, че е опростен на Либия в замяна свободата на сестрите.
На това обаче опонира Ивайло Калфин, който заяви, че опростяване няма, тъй като Либия никога официално не е признала дълга си към страната ни, натрупан до 1989 година.
Новият либийски посланик заяви още, че Либия иска да се отвори за сътрудничество в икономическата социалната, културната област и да развива добри отношения с България.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети