Утвърдиха кандидата на Дянков за нов шеф на НОИ

DenNews.bg
08.09.2011
размер на текста:

Бисер Петков беше заместник-председател на Комисията за финансов надзор, когато тя се оглавяваше от Апостол Апостолов. Снимка: dnevnik.bg

Бисер Петков беше утвърден от парламента за нов шеф на Националния осигурителен институт (НОИ). Така след първоначалния разнобой в редиците на ГЕРБ депутатите от управляващата партия все пак подкрепиха кандидата предложен от финансовия министър Симеон Дянков, като се отказаха от своето предпочитание към зам.-председателя на социалната комисия в парламента Светлана Ангелова.
Бисер Петков беше избран с 91 гласа "за", 3 "против" и 22 "въздържали се", информира БГНЕС.
За неговата номинация се разбра в началото на юли. Тогава Петков също потвърди, че му е било предложено да оглави НОИ, но депутати от ГЕРБ се противопоставиха на номинацията, която беше на финансовия министър Симеон Дянков и поискаха начело на ведомството да застане техният колега Светлана Ангелова.
Бисер Петков беше заместник-председател на Комисията за финансов надзор, когато тя се оглавяваше от Апостол Апостолов. Той отговаряше за надзора над пенсионноосигурителните компании и освободи поста през 2009 г., след като мандатът на ръководството изтече и в последните си дни предишният парламент избра нов председател и заместници, припомня БГНЕС.
След като ГЕРБ промени закона за финансовия регулатор миналата година и ръководството отново беше сменено, името на Петков се споменаваше отново като заместник на новия шеф Стоян Мавродиев. Той обаче избра осигурителния надзор да се следи от Ангел Джалъзов.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети