Полицаите от Дупница четвърти в свой благотворителен турнир

Десислава Панайотова-Янкова
07.09.2011
размер на текста:

Отборът на Цецо Видински (правият най-отляво) надви 12 тима.

Тимът на бившия футболист на „Марек” Цецо Видински „Уин” доказа името си, като стана победител в благотворителния футболен турнир за набиране на средства за деца на загинали служители от системата на МВР. Турнирът се проведе в две части, като в Дупница се включиха 13 отбора, а в Кюстендил 10.

Всеки мач започваше с минута мълчание в памет на загиналите служители от системата на МВР.


На финала в Дупница, който се игра на футболното игрище в жк „Бистрица”„Уин” надделя над „Шампан”-Бобов дол.
На малкия финал в изключително драматична среща приключила с резултат 3:1 и контузен играч, тимът на „Борса Слави” спечели бронзовата позиция оставяйки отбора на РПУ-Дупница на четвъртно място.
В турнира се включиха както отборите на полиция и пожарна, така и тимове на частни фирми, квартални и селски отбори, събрани от любовта към играта и идеята децата на загиналите служители на МВР да бъдат подпомогнати финансово за първия учебен ден.
„От таксите за участие в турнира събрахме около 800 лв., а в петък ще стане ясна точната сума, защото тогава комисия ще отвори кутиите за дарения”, обясни координаторът на Дружество 21 към синдикалната федерация на служителите в МВР Георги Германов. Той изгледа финалните двубои в компанията на шефа на полицейското управление в Дупница Борислав Динев.
 

Полицейският тим на Дупница.

В полицейския тим вчера се усещаше липсата на най-добрите футболисти измежду тях, но пък на терена се раздадоха най-добрите криминалисти в Дупница Костадин Костадинов, Крум Иванов, Янко Янков и Георги Цимев. Заради контузии и неотложни професионални дела на терена липсваха основните голмайстори от отбора на полицаите, но вчера те разчитаха на трансфер в лицето на доскорошния играч на Марек Марио Данаилов, който напусна професионалната игра заради контузия.
В Дупница децата на загинали служители на МВР са три, за региона 11. Отпускането на финансова помощ за тях за празници вече е традиция за областта.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети