Марек Юнион-Ивкони се цели в медал от Суперлигата

Константин Соколов
07.09.2011
размер на текста:

Марек Юнион-Ивкони започна подготовка за новия сезон във волейболната Суперлига с 14 състезатели. Съставът от миналата година е запазен, като в отбора се завърна и посрещачът Дмитрий Бахов. Молдовецът с български паспорт за последно игра в Румъния, но сега отново е в Дупница. От ръководстовото на клуба разкриха и че тима ще се стреми да спечели медал през новия шампионат.
Към отбора се присъедини и капитанът на националния тим за кадети Станислав Величков, който изведе “лъвчетата” до 6-ото място на Световното първенство в Аржентина. Диагоналът Минчо Минчев също тренира с Марек Юнион-Ивкони след престой в румънския Томис (Констанца), но в близките дни ще замине за Иран, където ще продължи кариерата си. Центърът Иван Власев, който миналата година игра като преотстъпен в Лукойл Нефтохимик, през този сезон също ще бъде даден под наем, този път на Габрово. Треньорът Найден Найденов пък ще трябва да редуцира групата до 12 волейболисти, което означава, че на още 2-ма състезатели ще се търсят нови отбори.
Тренировките продължават в Дупница, като отборът пътува на 22 септември за приятелски турнир в Констанца. На надпреварата в румънския град освен Марек, ще участва тимът на домакините и 2 турски клуба. След завръщането дупничани отново ще се подготвят в собствената си зала, след което отново ще участват в международен турнир по покана на турския Халкбанк. На 30 септември, 1-ви и 2-и октомври е надпреварата в Анкара, като там дупничани ще изиграят 3 срещи.
Мениджърът на Марек Юнион-Ивкони Людмил Найденов заяви, че целта на отбора е спечелване на медал през новото първенство. “Ще се стремим да подобрим класирането си в сравнение с миналата година. Това означава, че трябва да финишираме в първата тройка. Освен това искаме младите момчета в отбора отново да покажат качествени игри. И през миналия сезон те играха силно, но им е нужно постоянство за да вървят напред. Радващото е, че Тошко Вълчев е почти напълно готов, след като претърпя операция”, коментира Людмил Найденов.
Жребият за новия сезон в Суперлигата ще се тегли утре от 11 часа в Пресклуб “Родина”, като ще присъстват представители на 12-те клуба. Първенството започва на 14 октомври, като първия дял приключва на 22 януари 2012 г.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети