Откриха в тайник 17 чужденци, превозвани като хлебчета за дюнери

dennews.bg
07.09.2011
размер на текста:

17 чужди граждани са открити в тайник на лекотоварен автомобил, който по документи превозвал официално хлебчета за дюнери, съобщават от Пресцентъра на МВР. 

Тази сутрин на ГКПП - Кулата екипът за противодействие на нелегалната миграция и контрабандата към Гранично полицейско управление - Петрич отклонява за допълнителна проверка влизащ в страната лекотоварен автомобил “Мерцедес”. Зад волана на превозното средство стоял 35-годишен полски гражданин. На граничните полицаи той представил документите за товара си, според които камионът превозвал кашони с хлебчета за дюнери.
При извършената проверка с мобилен рентген граничните служители открили тайник, който бил специално конструиран зад превозната стока. Вътре били скрити 17 мъже. Оказало се, че всичките са без документи за самоличност. Пред граничните полицаи чужденците заявили, че са от Ирак, Мароко, Кувейт и Афганистан.
Шофьорът и нелегалните емигранти са задържани. За случая е уведомен дежурен прокурор и гръцките гранични власти. Работата по случая продължава.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети