Войводата Валери Ненов организира от затвора поетичен спектакъл за Съединението

Даниела Методиева
06.09.2011
размер на текста:

Кюстендилският войвода Валери Ненов организира поетичен спектакъл за Съединението в затворническото общежитие в дупнишкото село Самораново, където все още излежава присъда за измама.
16 затворници на лек режим бяха включени в днешното тържество, облечени с тениски с надписи „Съединение на България”.
По информация на dennews.bg. бившият президент на футболен клуб „Велбъжд” и общински съветник от местния парламент в Кюстендил е подготвял своите съкилийници около месец за днешното тържество в затворническото общежитие в Самораново. На шестима от затворниците той е раздал да научат наизуст стихотворения, посветени на днешния 6-и септември.
Валери Ненов, който днес се превъплъти в ролята на художествен ръководител на поетичния спектакъл, откри тържественото честване за Деня на Съединението с националния ни химн, след което свири на китара. Двама роми изрецитираха стихотворението „Аз съм българче”
С образователна цел кюстендилският войвода си бе направил и труда да осигури и видеоматериал за събитията, довели до Съединението, който вървеше на два екрана в залата на затворническото общежитие.
И след изпълнението на гръцкия танц сиртаки на тарамбука, Валери Ненов отправи поздрав към ръководството на затвора за повече отпуск.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети