Разкриха убиеца на столичанин, предрекъл смъртта си със SMS

DenNews.bg
29.09.2011
размер на текста:

Криминалисти на СДВР разкриха убиецът на 28-годишен столичанин, които предрекъл смъртта си в писмо и SMS до приятелката си.
Издирването на изчезналия мъж завършило само часове след като приятелката на жертвата сигнализирала в полицията, че той е изчезнал и е оставил писмо, в което изказва опасения, че с него може да му се случи най-лошото. Освен това жертвата изпратила и SMS до приятелката си, в който посочвал на кой адрес и кой е човекът, който може да му посегне.
Приятелката на убития Е.Д. и нейн познат потърсили съдействие от полицията към 3 часа на 28 септември. Те разказали подробно за притесненията, които Е.Д. имал през последните няколко дни. Предстояла му среща с негов познат - В.Б. /28 г./, който му дължал над 10 000 лева. Преди срещата - към 19.00 часа на 27 септември, той дал на приятелката си запечатан плик и я помолил да го отвори само ако се случи нещо с него. Малко по-късно тя получила и SMS от него – посочвал точния адрес на срещата – апартамента на В.Б.в кв. „Надежда”, а оттогава двата му мобилни телефона давали свободен сигнал. Младата жена потърсила техен общо познат и двамата отишли на посоченото в съобщението място, където открили паркирания автомобил на Е.Д. Това потвърдило безпокойствието на двамата, които побързали да сигнализират за случая в полицията. Те дали точния адрес на срещата, столичанката предала и писмото, което приятелят й е оставил и в което изразявал опасения, че е възможно да се случи нещо с него. В хода на предприетите светкавични действия към 04.00 часа на 28 септември В.Б.е открит на адреса му и доведен в столичното Второ РУП. Последвали въпроси, на които В.Б давал разнопосочни отговори. Лъжливите обяснения били потвърдени и при полифизиографското изследване, извършено от психолог от Института по психология. В хода на разследването е извършено претърсване в дома на задържания, където криминалистите открили голям черен плик с тялото на Е.Д.
По първоначални данни смъртта на младия мъж е настъпила от огнестрелна рана в главата.
Работата по разследването на тежкото криминално престъпление продължава, информират от пресцентъра на МВР.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети