Иран пак се закача с Вашингтон, реди кораби по границите на САЩ

DenNews.bg
28.09.2011
размер на текста:

Не е изключена и възможността САЩ и Израел да използват военна сила срещу Иран, ако дипломацията не помогне за спиране на ядрената програма.

Поредна провокация е на път да нажежи още повече отношенията между Иран и САЩ.
Иранското правителство възнамерява да разположи военни кораби в Атлантическия океан, близо до територията на САЩ, като така отговори на американските кораби по своите граници.
„Подобно на световния потисник, който изпраща кораби близо да нашите граници, ние също има с какво да отговорим и заради това ще изпратим наши кораби също близо до американските граници", изтъкна главнокомандващият на военноморските сила на Иран адмирал Хабиболах Саяри по време церемонията по повод 31 години от войната между Ирак и Иран (1980-1988), цитиран от IRNA, информира news.bg.
Засега не е ясно колко кораба ще бъдат изпратени към американски води.
Настоящето решение идва седмица след като един от верните партньори на Иран Турция се съгласи да приеме радарна система на НАТО, която да следи за евентуални атаки от страна на Иран.
Не е изключена и възможността САЩ и Израел да използват военна сила срещу Иран, ако дипломацията не помогне за спиране на ядрената програма, която Техеран разгръщат. От Иран категорично заявяват, че ядрената програма е насочена за мирни цели.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети