Днес е ден на траур в село Катуница

dennews.bg
26.09.2011
размер на текста:

Днешнят ден е обявен за траурен в село Катуница в памет двете момчета, едното от които-16-годишният Павел Толев, ще бъде погребан днес, съобщава news.bg
Вчера бе погребан прегазения от роднини на цар Киро Ангел Петров на 19 години, който бе изпратен от хиляди.
Бащата смята, че неговия син е жертва на поръчково убийство, защото ден преди буса да го прегази, в профила в интернет на един от внуците на Кирил Рашков - цар Киро, е била публикувана заканата: „Който ми е враг, да умре при катастрофа",съобщи БиТиВи.
Създалата се кризисна ситуация в село Катуница е причината днес президентът Георги Първанов да отмени посещението си в Карнобат, и ще пристигне в Пловдив.
Към момента обстановката в Катуница е спокойна. Въпреки това, пред двете изгорели къщи на цар Киро все още имакордон от жандармерия.
В третата си нощ протестът мина в диалог с органите на реда, а на преговорите присъстваха главният секретар на МВР Калин Георгиев и директорът на Областната дирекция на полицията в Пловдив- главен комисал Тодор Чонов.
Жителите на селото са категорични, че ще продължат протестите си докато не бъде изпълнено единственото им искане, което е изселването на цар Киро и фамилия.
Докато хората протестират, Бойко Борисов заяви в ефира на БиТиВи, че от десет дни на няколко лица, включително цар Киро, са започнати мащабни действия от страна на прокуратурата, заедно с данъчните служби и правоохранителните органи. Той отказа повече информация с обяснението, че това е данъчна тайна. Премиерът уточни единствено, че снощи е разговарял по въпроса с главния прокурор Борис Велчев и шефа на Националната агенция за приходите Красимир Стефанов.
Според Борисов размириците в Катуница се използват от политически сили.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети