Стефан Диомов поведе хорото на двойния празник в Кочериново

Десислава Панайотова-Янкова
23.09.2011
размер на текста:

С невероятна атмосфера и празнична програма по каталог Кочериново посрещна двойния си празник. За първа година празникът на града беше съчетан с отбелязването на Деня на независимостта на България и за първа година организаторите отбелязаха толкова висок интерес към събитието.

Трио "Сопрано" са не само красиви, но и гласовити.


Не само площад „Трети март”, но и съседните градинки и улици бяха почернели от хора, а високата посещаемост направи впечатление, както на читалищния секретар Гергана Бицова, така и на общинското ръководство. Заради започналата вече предизборна кампания празникът мина без речи, но за сметка на това с много добро настроение.
 

"Пет сезона" бяха сред претендентите за български кандидат за Евровизия.

Първи на сцената излязоха дамите от местаната фолклорна хрупа към читалището, които се занимават с народни танци само от година, но това не им попречи да спечелят не само аплодисментите, но и съцата на публиката.


Новите открития на композитора Стефан Диомов „Пет сезона” разцепиха хладната нощ с невероятни гласове, а впечатление направи, че те пяха над час само на живо. След като изгледа наследниците на „Тоника” от редиците на публиката Диомов се качи на сцената, където прозвучаха най-обичаните песни на композитора. Публиката така впечатли изпълнителте, че карят на концерта на „Пет сезона” се отложи с няколко песни. Стефан Диомов поведе хорото на площада, а за край на участието си талантливите младежи от „Пет сезона”, които бяха участници и в последния подбор на песни за Евровизия, където се наредиха 4-ти във вота на публиката, изпяха акапелно и с участието на публиката вечната песен „Приятели”.
Красива заря изненада местните и гостите на Кочериново, като първите цветни заряди се разбиха в небето напълно изненадващо, докато „Пет сезона” още слизаха от сцената.
 

Водещи бяха Димитър Туджаров-Шкумбата и Гергана Бицова.

След това обаче се случи нещо невиждано. Въздухът беше наелектризиран не от типичната за съборите чалга, а от оперни арии в изпълнение на пловдивчанките от трио „Сопрано”. Изпълнението им на руски им шлагери взриви до краен предел по-възрастните хора на площада. За по-младите обаче големият купон започна точно след изпълнението на фолклорния ансамбъл от Смолян, когато на сцената се качи Устата. Ексцентричният рапър разцепи нощта, а след него по традиция за публиката се появи и представителка на попфола певицата Емануела.
 

Най-четено

Темите от "Кочериново"

Етикети