50-ина дупничани почетоха Деня на независимостта

Даниела Методиева
22.09.2011
размер на текста:

Доста рехаво присъствие отчетоха дупничани днес на честванията по случай 103-та годишнина на независимостта. Едва 50-ина граждани дойдоха на площада пред общината, за да станат част от скромната празнична програма и издигане на трибагреника ни.Докато ентусиастите се напъваха да слушат не чак дотам правилното свирене на духовия оркестър, техни съграждани минаваха през площада, запътени към близките кафенета, магазини или към пазара за зарзават.

 


Дори и единствената атракция- девойките от мажоретния състав, не успяха да привлекат зрители. На тях се падна честта да вдигнат българския трибагреник под звуците на химна ни, които не трогвнаха нито един от случайно преминващите да се спре, нито клиентите на близките кафенета да станат за минута.  

 

 

И както е по традиция, кметът на Дупница Атанас Янев прочете приветствени слова, след което с председателя на местния парламент Явор Тодоров поднесоха венци на Братската могила, и паметните плочи на евреите, генерал Тодоров и в двора на църквата „Покров Богородичен”. Те бяха придружени от 10-ина ветерани и офицери и сержанти от запаса.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети