Пожарникари от Дупница спасиха коте. Да му намерим истинско семейство!

Десислава Панайотова-Янкова
22.09.2011
размер на текста:

След лекар и баня: Пухче за гушкане и игра.

Пожарникарите от Дупница доказаха, че наистина сме част от нормалния свят, като се отзоваха на сигнал на граждани за хвърлено в река Джерман коте и го спасиха.
Най-вероятно котето е било изхвърлено за да се удави, но е успяло да се спаси на едно от островчетата в реката при Наковия мост. След подаден сигнал до 112 за бедстващото животинче на мястото се е отзовал екип на пожарната в Дупница и само за минути мъничето се е оказало в ръцете на спасителката си Мария Христова-Табакова.

Да му намерим най-готиното име заедно...а и най-доброто семейство:)


„Благодаря от сърце на пожарникарите. Благодаря им, че не се изсмяха на сигнала ми, а се отзоваха. В нормалния свят се борят, както за живота на всеки човек, така и на всяко животно, но то тук все още има хора не само с варварско съзнание, като извършителите, но и такива, които ще вземат случилото се на подбив или ще кажат „Не ги ли е срам да разкарват пожарната за една котка”. Да не забравяме обаче, че по закон жестокостта срещу животните вече е престъпление по Наказателния кодекс. Но най-важното е, че за да сме истински хора, трябва да сме загрижени, както за хората, така и за животните. Ако искаме децата ни да станат човеколюбиви и добри първо трябва да ги научим да обичат и да се грижат за животните”, казва Мария.
DenNews.bg ще даде временен дом на котето, но нека намерим истинско семейство за малкия, защото след такова изпитание заслужава огромно внимание и любов.
Днес малкият смелчага беше прегледан от ветеринар. Напълно здрав е, вече е обезпаразитен и си има паспорт. Единственото което му трябва сега е дом и семейство.
За жалост името което ни хрумна първоначално, а именно Сирена, отпада, защото котето се оказа момче. Иначе бяхме избрали името Сирена, защото благодарение на алармата, която котето е вдигало е забелязано от Мария, а пък пожарникарите се отзоваха...е, наистина без включени сирени, но все пак се отзоваха.
А докато малкото тигърче е при нас ще му търсим идеалното име. Така че, дори и да не желаете да го осиновите може да ни предложите име за него.
Едипът на DenNews.bg също благодари на дупнишките пожарникари.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети