Закъснение от 3 ч и 1 минута изхвърли коалиция от изборите в Бобов дол

Десислава Панайотова-Янкова
21.09.2011
размер на текста:

Общинската избирателна комисия в Бобов дол отказа да даде регистрация за участие в изборите само на една местна коалиция и то не заради пропуск в документацията или неверни данни, а заради закъснение.
Представителите на коалицията „За Бобов дол”, състоящата се от ДПС и Българска левица са закъснели точно с 3 часа и 1 минута, най-вероятно пропускайки малката подробност, че със свое решение ОИК-Бобов дол определи по-ранен краен час за регистрация от обичайния 19 ч.
Така появата на партийните представители в 18 ч и 1 минута вчера-20 септември, когато беше крайният срок за регистрация за участие във вота, доведе до отказ от страна на ОИК.
През предстоящия мандат Общински съвет в Бобов дол ще работи с намален брой съветници. Само 13 ще са народните избраници в местния парламент, като досега бяха 17.
„Преди съветниците бяха 17, благодарение на това че бяхме с около 50 човека над 10 000, а сега спадаме под 10 000 с около 50 души. По справките на ГРАОН е видно, че община Бобов дол е с около 15 000 жители, но малко на 5 000 от тях са с настоящ, а не с постоянен адрес”, обясни кметът Грети Алексова.
 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети