Съветниците в Бобов дол поляха края на мандата с уиски

Десислава Панайотова-Янкова
21.09.2011
размер на текста:

Почерпка сложи край на мандата. Снимки: dennews.bg

Съветниците в Бобов дол поляха края на мандата с уиски, което обаче едва ли ще убие вкуса на скандалите, които съпровождаха последните четири години в местния парламент.
След края на заседанието днес съветниците, част от които кандидати в листи за следващия ОбС и кметове се събраха в кметския кабинет на скромна почерпка в пълен синхрон с тежкото финансово състояние на общината. Тонът на шеги и закачки след деловата част всъщност не се различаваше драстично от изказванията в заседателната зала, тъй като последната работна сесия в Бобов дол на моменти приличаше на последен учебен ден в прогимназията.
 

Иван Георгиев отказа да изпълни задълженията си на зам.-председател на ОбС.

Голяма част от докладните бяха превхвърляни без никакви дебати, като съветниците избягваха да нищят поставените точки в пълна противоположност на разточителните на думи сесии през мандата.

Част от съветниците са устремени към кабинета, в който се разделиха сега.


Отсъствия от сесията записаха Антон Михайлов, Анелия Николова и Рангел Рангелов, но те ще имат възможност да се разделят с мандата на празничната сесия, която ще бъде свикана за официалния празник на Бобов дол на 27 октомври.
Въпреки че от днес кметът Грети Алексова е в отпуск, тъй като е кандидат за кмет, тя присъстваше в залата. Едно за да подкрепи заместникът си Венцислав Кръстев, който ще изпълнява длъжността на градоначалник до избора на нов кмет, второ за да отговаря на питанията, като вносител на повечето докладни.
Кръстев остава начело на общината, тъй като освен Алексова на избори отиват другите двама заместници. Николай Игнатов с листата на Алексова от „Народен вот”, а Детелина Борисова в ОбС листата на „Лидер”.
И последната официална сесия в Бобов дол не мина без сблъсъци, които станаха запазена марка на вече отминалия мандат.
В началото на заседанието заместник-председателят на ОбС Иван Георгиев отказа да седне до председателя Нели Карипова и да изпълнява задълженията си, които се състоят в броенето на гласовете и отмятането при процедурите на гласуване. Повод за бойкота му стана отменената от средата на септември сесия, която беше свикана от него в отсъствието на Карипова. В отговор на писмото на заместник-областната на Кюстендилско Даниела Годинова на базата на което тогава сесията беше спряна, заради неспазени срокове за свикване на заседанието, той на свой ред подал сигнал до губернатора, че сроковете и за тази сесия на са спазени. След обяснения от страна на Карипова до Годинова обаче не последва спиране на настоящата сесия.
„Исках да видя дали в областта мерят с еднакъв аршин”, коментира Георгиев.

Венцислав Кръстев ще изпълнява длъжността на кмет до избора на нов.


Неговите функции на сесията днес пое Мариана Александрова, а по-късно Нели Карипова коментира, че поканите са били раздадени в срок, въпреки опита за забавяне, направени от страна на общинска администрация.
 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети