Осъденият условно отива на избори. Съдът лепна 3 г. на Лечков

DenNews.bg
20.09.2011
размер на текста:

Йордан Лечков

3-годишна условна присъда с 5 г. изпитателен срок постанови Окръен съд-Ямбол на на кмета на града Йордан Лечков, който в момента е кандидат-кмет и водач на листата за ОбС на ГЕРБ.
Според обвинението Лечков е ощетил общинския бюджет в периода 2008–2010 г. с над 670 хиляди лв., като е предоставил без търг частна общинска собственост на четири фирми.
По това дело всички съдии от Сливен подадоха самоотвод, и затова то беше разпределено в Ямболския окръжен съд, припомня dnes.bg.
Лечков ще обжалва решението на съда на по-горна инстанция.
„Най-категорично заявявам, че не беше доказано някъде да съм издал документ, да съм издал заповед – черно на бяло, или подпис. Смятам го за политически акт. Знаете, че от днес сме в предизборна кампания, а в Сливен тя върви вече втора година. За голямо мое съжаление и Ямболският окръжен съд се включи в неправомерните действия на група хора или както казах съдебната система и тя си изигра своята роля в една такава ситуация. Без да се меся в работата на следващите инстанции, съм убеден, че ще бъда оневинен", коментира той пред „Фокус“.


 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети