С пиеса за дрогата започва театралния сезон в Дупница

Даниела Методиева
02.09.2011
размер на текста:

Режисьорът и автор на пиесата Валентин Балабанов(отляво)бе представен от директора на дупнишкия театър Славчо Пеев. Снимки: dennews.bg

С пиесата „Спасителят”, посветена на проблема с дрогата, започва театралният сезон в Дупница. Неин автор и режисьор е актьорът от Народния театър Валентин Балабанов, който е поканен от директора на общинския драматичен театър Славчо Пеев. Различното в тази пиеса е, че главните роли са четири, две от тях- на жертвата и спасителят ще се превъплатят актьорите Иван Иванов и Виктория Янева.

Виктория Янева и Иван Иванов ще играят ролята на жертва и спасител.

Те ще излязат на сцена с колегите си Василка Сумева и Николай Илчев.
Авторът на пиесата Валентин Балабанов обясни, че досега пиесата е имала невероятен успех, тъй като тя е насочена към тийнейджърите, а техният интерес заради засегнатите в нея проблеми се усещал още на 5-та минута след започването й.
„За съжаление в България дрогата е разпространена много и засегнати от нея най-вече са младите хора. Проблемът е толкова голям вече, че ние живеем в два паралелни свята- на хората, които се дрогират, и на тези, които не посягат към наркотиците. Целта на моята пиеса е не да размахваме пръст и да обясняваме колко е лошо да се използват наркотици, а младите хора да си дадат сметка има ли смисъл изобщо да започват и дали не е по-добер изобщо да не посягат към тях. И да си дадат сметка, че връщането назад е много трудно, почти невъзможно.
Именно заради това ролята на Виктория Янева, която ще играе наркоманката, е много трудна. Тя и останалите й колеги имат задача да се държат максимално естествено на сцената, за да се постигне желания ефект”, обясни пред журналисти днес авторът и режисьор на пиесата Валентин Балабанов.


 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети