Беглец от затвора е задържан за изнасилването в центъра на Дупница

DenNews.bg
02.09.2011
размер на текста:

Затворник, осъден за изнасилвания и грабежи е извършителят на изнасилването в центъра на Дупница на 18 август през нощта. Венцислав Василев-Парадей е задържан в сряда след бягство от общежитията в Самораново, където излежава 6-годишна присъда. Самото изнасилване той извършил, докато бил настанен за лечение в общинската болница в Дупница.
Установено е, че 27-годишният затворник е изнасилил млада жена по изключително жесток начин, като я душил и заплашвал, че ще я убие, освен това той отнел и всичките й пари. След като била омаломощена и под заплахата да бъде убита, жертвата се съгласила изнасилвача да извърши с нея полов акт, а той изпълнил искането й да ползва презерватив.
След нападението, което стана зад Спортната зала в Дупница, Василев се върнал в болницата, а след като лечението му приключило, се прибрал в затворническото общежитие в Самораново.
Разследването е отвело полицаите до Парадей по открито на мястото следи. Малко преди приключване на оперативно-следствените действия-на 31 август обаче от затвора в Бобов дол е получен сигнал, че Парадей е избягал от общежитията в Самораново.
Полицаи от Дупница и затвора в Бобов дол започват издирването и часове по-късно той е задържан в заведение в кв. “Каваклия” в Дупница, където живее.
Василев е върнат в затвора в Бобов дол.
От 6-годишната присъда за изнасилвания и грабежи той е имал да излежи още 4 години и половина.
Работата по образуваното дознание за извършеното престъпление на 19 август продължава РУП Дупница.


 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети