Майка сформира квартален футболен отбор Подина в Дупница

Даниела Методиева
02.09.2011
размер на текста:

Дупничанката Василка Александрова организира 22-ма ученици и сформира детски футболен клуб „Подина”, който носи името на квартала.Това стана по време на първата тренировка на 31-и август под вещото ръководство на Василка Александрова, която е президент на клуба и майка на един от младите футболисти- Камен Каменов, ученик в ОУ „Климент Охридски”. За първата си тренировка децата се събраха в двора на училището, където на 1-и октомври ще се състои и официалното откриване. За събитието ще бъдат осигурени футболни екипи на играчите, безалкохолни напитки, детско шампанско, кюфтета и кебабчета. Почетен гост ще бъде легендата на Марек Сашо Паргов, който ще поздрави играчите и ще свири първи съдийски сигнал.
Василка Александрова, обясни, че кварталния детски футболен отбор „Подина” е от отворен тип – в него може да играе всяко дете, независимо къде учи и откъде е. Защото за първата тренировка в него се включиха и деца от столицата, които гостуват на бабите си в Дупница за ваканцията. Също така децата могат да тренират, когато искат и когато имат време и възможност. Те не дължат такси за участието си, като могат да тренират в каквито и да е други отбори.Засега ФК „ПОДИНА” няма регистрация. В случай, и при нужда, такава ще дъде направена. 
Девизът на отбора е „Винаги напред”, гербът е кръг с наименованието на отбора, планина и слънце. За химн младите надежди на футбола в Дупница са избрали песента на Кали „Нашта система 4-4-2”, по която схема играят играчите.
.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети