Съоръжения за 200 000 лв. връщат махала на с. Стоб в цивилизацията

Десислава Панайотова-Янкова
02.09.2011
размер на текста:

Баражите ще насочват водата, а моста ще осигури спокойното преминаване на хора и автомобили целогодишно. Снимка: dennews.bg

Мост и пет баража връщат махала на кочериновското село Стоб в цивилизацията. Съоръженията се изграждат с пари от Междуведомствената комисия по бедствия и аварии, като отпуснатите средства са в размер на 220 000 лв.
Процедурата е финализирана успешно от кмета Иван Минков само няколко месеца след последното голямо наводнение в края на миналата година. Строежът, който се предвижда да приключи идната седмица се наблюдава изкъсо и от заместник-министъра на вътрешните работи Веселин Вучков, който е родом от Стоб.
„Решихме дългогодишен проблем на махалата, защото при всеки дъжд там имаше наводнения. През зимата пък хората не можеха да минат през дерето с автомобилите си, а по стария метален мост не можеха да се разминат двама души. Сега освен, че имотите и къщите няма да се наводняват махалата ще стане атрактивна и за хора, който искат да построят или купят къщи там”, обясни Минков.
Интересното е, че на мястото няма река. Всъщност, имало е някога, но е изчезнала. При всеки дъжд обаче в дерето се пълни бързо с вода и залива махалата. Баражите ще насочват водата, а моста ще осигури спокойното преминаване на хора и автомобили целогодишно.
 

Най-четено

Темите от "Кочериново"

Етикети