Нови доказателства по делото срещу дупнишки управител и наемател на испанската верига „Меджико”

Даниела Методиева
19.09.2011
размер на текста:

Нови доказателства ще бъдат представяни в съда в Дупница по делото, което собствениците на испанската верига „Меджико” водят срещу бившия управител на магазини в града Ботьо Бельов и един от наемателите Стоил Зарев. Делото, което бе внесено в съда след приключване на досъдебното производство и повдигане на обвинение от прокуратурата, се води за неизгодна сделка, с която веригата „Меджико” е ощетена с близо 620 000 лв.
Ботьо Бельов е подведен под отговорност за това, че е отдал под наем площите, ползани от „Меджико” на Стоил Зарев, който от своя страна е продавал стоки, които не се предлагат на пазара от търговската верига, но е ползвал логото на испанската верига. За това Зарев е подсъдим за ползване на търговската марка без изричното разрешение от страна на собствениците на „Меджико”.
На следващо заседание на Дупнишкия районен съд, което ще се гледа през месец ноември, сегашният управител на веригата Евелина Григорова трябва да представи от името на собствениците нови доказателства, от които да стане ясно какви са точно щетите, нанесени на веригата магазини. За целта са назначени нови експертизи.
Двамата обвиняеми Ботьо Бельов и Стоян Зарев вече са осъдени от собствениците на Меджико по гражданското дело, което се води успоредно с наказателното.


 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети