Започна делото на Ангел Бончев срещу фондация „Утре за всеки”

dennews.bg
19.09.2011
размер на текста:

Започна делото, което Ангел Бончев заведе срещу фондация „Утре за всеки” заради дарените от него пари по време на отвличането му от групата на „Наглите” през 2008-а година, съобщава news.bg.
Преди началото на заседанието на Софийски градски съд, пред журналисти Бончев заяви: „Дарих парите по принуда. Аз не съм дарител на добра воля.” Според него абсурден е начинът, по който е извършено дарението.. „Това е отвратително нещо", коментира Бончев.
Днес успоредно с неговото дело, се гледа и това срещу Наглите в една от съседните зали.
През 2008-а година Бончев стана една от жертвите на „Наглите” , а няколко месеца след отвличането му през месец май при предаване на откупа бе похитена съпругата му Камелия. Условието тя да бъде пусната на свобода бе, Бончев да преведе по сметката на фондация „Утре за всеки” сумата от 157 000 лв. След дарението тя бе освободена.
Сега в гражданския си иск Бончев настоява фондацията да му върне парите, още повече, че не е изпълнена и неговата воля като дарител. А именно, че председателят на управителния съвет на фондацията Нина Хаджийска, е открила с парите на Бончев не център за рехабилитация на жени, болни от рак на гърдата, а център, в който пациентките си плащат за прегледи и процедури. Освен това в рехабилитационния център стана ясно, че се предлагат СПА процедури и масажи.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети