Руски туристи отново в капана на безизходицата

dennews.bg
16.09.2011
размер на текста:

Руски туристи отново попаднаха в капана на безизходицата. Причината- познатият проблем, а именно анулиране на полети заради финансовияте неуредици между „България ер“ и „Алма тур“, съобщава vsekiden.com.
Отменени са полетите в 23.50 часа снощи и този от 5.00 часа сутринта. Представител на „Ростуризъм“ е обявил, че под въпрос е отпътуването към родината на 358 руски туристи, сред които и 14 малки деца.
БНР съобщава, че че с полет до Москва тази сутрин от Бургаското летище са заминали група руски туристи, организирани от туристическата агенция „Алма тур“. А от авиокомпания „България Ер“ е съобщено, че е анулиран полет за Санкт Петербург в 15.20 ч. днес. Причината е, че самолетните билети на 173-ма руски граждани не са платени от компанията „Алма тур флай“. Авиокомпанията „България Ер“ може би ще предложи на руски граждани, които днес няма да могат да излетят от Варна и Бургас за Санкт Петербург заради отменени три полета на българския авиопревозвач, да летят през Москва с доплащане на 120 евро, заяви прессекретарят на руския съюз на туристическата индустрия Ирина Тюрина. Тюрина посочи, че една от възможностите е да се доплатят 120 евро за билет за редовен полет на „България Ер” до Москва. От там туристите ще трябва сами да се прибират до Санкт Петербург.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети