Любовни писма в Китай ще стигат до получателя си след 7 години

dennews.bg
15.09.2011
размер на текста:

Пощите в Китай се измислили нова, романтична услуга за влюбените си клиенти. От тях се иска само да напишат кода 1000099 върху плика, чието съдържание под формата на обяснение в любов ще стига до получателя си след 7 години.
"Идеята ни хрумна, не само защото искаме да подобрим бизнеса си, но и за да предложим на влюбените нов начин на изразяване на любовта", казва говорител на пощите.
А 7-е години срок не са избрани случайно, защото именно след този период от време двойките си дават сметка стават ли един за друг или не. И ако дотогава не са потърсили искриците в чужди очи, значи всичко е ок.
"Забавно е, а и много романтично, да изпратиш любовно писмо по пощата, а не по имейла. Обичам да изпращам картички в свободното си време. Това е уникален начин да изразиш обичта си към даден човек, пък и тук много хора ги колекционират", казва преподавател на университет в столицата
Занг Ди, който работи в Китайската академия по социални науки пък твърди, че много хора днес предпочитат да се върнат към старомодния начин на писане на любовни послания.
 

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети