Отцепил се от ГЕРБ съветник стана кмет на Бобошево до изборите

Даниела Методиева
14.09.2011
размер на текста:

Илиян Геров заема кметския стол в Бобошево до избора на нов управник. Снимки: dennews.bg

Отцепилият се от партия ГЕРБ общински съветник Илиян Геров стана временно изпълняващ длъжността кмет на община Бобошево до края на изборите. Това решение бе взето и гласувано на днешната сесия на местния парламент, на която Илиян Геров бе предложен в докладна от кмета Крум Маринов, който излиза в отпуск заради предизборната кампания като кандидат-кмет на БСП.

Сашка Тренева, Благой Падишански и Красимир Николов влизат в предизборна кампания

Маринов мотивира това свое предложение с факта, че по време на 2-годишния му мандат след спечелването на частичните местни избори през 2009-а година, Горев му е помагал всячески. Оказа се, че градоначалникът няма право сам да предлага свой заместник, а това трябва да бъде направено от общински съветник. С тази задача се нагърби председателят на местния парламент Георги Мичов, който бе подготвил своя докладна. Така или иначе, предложението на Крум Маринов бе прието и Илиян Геров зае поста до приключване на изборите и встъпване в длъжност на новия кмет.

 


Временно изпълняващи кметове ще има и на три от селата в общината. В предизборна кампания излизат управниците на Слатино Сашка Тренева, която ще бъде заместена от общинската съветничка Николина Субева. Колегата й от с. Усойка Красимир Николов ще бъде заместен от секретарката си Теменужка Билярска, а колегата му от Блажиево Благой Падишански от служителката в кметството Славейка Любенова.
 

 

Най-четено

Темите от "Бобошево"

Етикети