4 нови огнища заплашват от пожар селата Висока могила и Сопово

Даниела Методиева
14.09.2011
размер на текста:

Новите огнища са в смесена гора, до която достъпът е много труден. Снимки:dennews.bg

Четири нови огнища отново заплашват бобошевските села Висока могила и Сопово от пожар. От вятъра останки от тлеещи дънери се възпламеняват и на четири места в смесената гора се издигат димни стълбове. Достъпът до нея е много труден и това е причината на място да бъдат отново пожарните екипи от Дупница, Благоевград, служители на горското и местни гасачески групи, въоръжени с лопати.

Зам.-шефът на пожарната в Дупница Николай Фотев е на място заедно с екипи от Благоевград и горското.

Те обхождат баира между двете села и където е необходимо поливат с вода и заравят горящи участъци.
Вече е ясно и името на човека, предизвикал вчера огнения ад, при който за по-малко от 3 часа изгоряха 200 дка ниви и 300 дка смесена гора между селата Висока могила и Сопово. Това е Георги Георгиев от Дупница, който преди обяд вчера е бил в дома на Филка Радева в село Висока могила, обясниха кметът на селото Кирил Кирилов и заместник-началника на пожарната в Дупница Николай Фотев.

Кметът на В. могила Кирил Кирилов е доволен от работата на доброволците.

Георги дошъл по молба на собственичката на къщата, за да прави метална врата. По време на рабоа с ъглошлайф изскочила искра. Николай Фотев обясни, че на Георги Георгиев вече му е съставен акт, уведомена е и прокуратурата в Дупница.
Кметът на с. Висока могила Кирил Кирилов обясни, че той и хора от селото цяла нощ са дежурили и са обхождали района между двете села, на няколко пъти отново се е налагало да гасят.
 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети