Община Дупница да възстанови пешеходни пътеки пред 7 училища, разпоредиха от полицията

dennews.bg
14.09.2011
размер на текста:

Да бъдат възстановени пешеходните пътеки пред 7 от училищата в Дупница и да бъде подменено осветлението, е препоръката на Областната дирекция на полицията в Кюстендил, изпратена до община Дупница. Тя е издадена в резулат на приключилите проверки на служители на пожарната и полицията във връзка с безопасността на децата и учениците преди началото на учебната година, информират от Пресцентъра на Областната дирекция на полицията в Кюстендил.
За 23 училища в областта са направени предписания за спазване на противопожарни изисквания, които са изпълнени. Направени са предписания за освежаване на пътната маркировка в районите на 9 училища в Кюстендилско и пред 2 училища да се изградят изкуствени неравности за ограничаване на скоростта, направени са и предписания за поставяне на предупредителни знаци - “пешеходна пътека” и “деца”. За Дупница са направени предписания за възстановяване на уличното осветление в района на 7 училища, и освежаване на пътната маркировка и прилежащите пешеходни пътеки в района на всички училища. В Бобов дол, Рила и Кочериново трябва да се направи освежаване на пешеходните пътеки и възстановяване на уличното осветление.
За отстраняване на нередностите са изпратени сигнални писма до кметовете на общини, като е посочен срок до 10.10.2011 г.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети