Полски цирк натресе „лъвовете” на Русия

DenNews.bg
13.09.2011
размер на текста:

Българският национален отбор по волейбол ще играе плейоф от Евро 2011 с Естония в Карлови Вари утре и при успех над прибалтийската страна на 1/4-финал ни чака Русия. „Лъвовете” взеха втора победа в Група D с 3:1 над Германия и са със 7 точки, но Полша без титулярите си подари на Словакия първото място като загуби с 1:3 гейма. Така поляците нарочно останаха трети в групата, като по този начин избегнаха двубой със Сборная.
Днес волейболистите на Радостин Стойчев ще изминат разстоянието от 120 км от Прага до Карлови Вари, информира gong.bg.
А Полша наистина сътвори цирк в мача си със Словакия, като излезе с резервите си, които пък въобще не се напрегнаха на полето. Първата точка в мача бе за словаците, но полските резерви обърнаха за 4:3. Първото техническо прекъсване дойде при 8:7 за еврошампиона. До втората пауза (16:14 за Полша) играта бе точка за точка, но накрая Дружината взе победа с 25:23. Вторият гейм започна с превес на поляците, които поведоха с 10:4. След това обаче треньорът им Анастази с ръце в джобовете видя как Словакия взе 5 поредни точки от тима му. Италианецът после просто си седна на стола и спокойно следеше отиграванията на резервите. В края на частта Словакия поведе с 23:20, а поляците позволиха на съперника им да вземе гейма с 25:21. Третата част бе интересна само в началото, като Полша държеше крехка преднина в резултата, но след това си удари спирачките, за да поведе Словакия с 12:10, 16:12, 18:13 и дори 21:14. В крайна сметка словаците взеха частта с 25:18 и резултата стана 2:1 гейма. От трибуните дори се чуха освирквания, въпреки че 90% от зрителите бяха поляци.
Наистина комична пък бе гледката в четвъртия гейм, в който Дружина Полска бе просто статист. Словакия спечели частта с 25:23 и мача с 3:1, оставайки на първо място в групата, докато Полша се „спаси” от 1/4-финал с Русия.


 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети