Партиите в Дупница оставиха на общинарите да им разпределят хората по секционни комисии

Даниела Методиева
12.09.2011
размер на текста:

Шефът на ГРАО инж. Росица Диканска и главният секретар на общината Валентина Филипова ще представят до утре разпределението по комисии. Снимки: dennews.bg

Партиите и коалициите в Дупница оставиха на общинарите да им разпределят хората по секционните избирателни комисии. Това стана на днешните консултации, на които стана ясно, че напиращите за местната власт на изборите на 23-и октомври нямат особени претенции кой къде ще бъде от техните хора. Така те оставиха топката в ръцете на главния секретар на община Дупница Валентина Филипова и шефката на отдел ГРАО инж. Росица Диканска. До 11 ч. утре те трябва да са изготвили разпределението и тогава ще бъде и решаващият рунд, тъй като отново ще има консултации и представителите на партии и коалиции ще могат да предявят претенциите си и да решават споровете помежду си.
Каквото и да е разпределението, е ясно според изискването на Закона за местните избори, че председателят и секретарят не могат да бъдат на една и съща партия и коалиции от партии.
Секционните избирателни комисии в община Дупница ще бъдат общо 75, като две от тях, като 3 от тях, разположени в болниците, може и да отпаднат. Според броя на избирателите комисиите ще са с различен брой членове. В община Дупница в 60 секции ще са в състав от 9 души, тъй като избирателите са над 500. В 14 членовете ще са 9, а в 1 секция само 5. В секциите в лечебните заведения, ако има такива, ще се състоят от 7 души.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети