Недоказано чудо кара хиляди да лягат пред влаковете в Индонезия

DenNews.bg
09.08.2011
размер на текста:

Недоказано по никакъв начин чудо на изцелението накара хиляди индонезийци да лягат доброволно по жп релсите и да рискуват живота си. Безумието на възрастни и деца от всички прослойки на обществото подлуди властите, които в опит да предотвратят масови убийства и инциденти бяха принудени да променят законодателството и да ваведат конкретни санкции за почитателите на полевата клиника. Така всеки, който въпреки забраната продължава да ляга на пътя на влаковете (осен от смърт) е заплаше и до три месеца затвор или глоба от 1800 долара.
Налудничавата терапия е кръстена "електротерапия", а почитателите й вярват, че слабите електрически импулси ще минат през телата им и ще излекуват болежките им - от диабет до високо кръвно налягане и безсъние.
Затова когато влаковете преминават, хората за кратко се отдръпват, но веднага след това се втурват и полагат глава и крака върху линиите, за да почувстват трептенето и слабия ток по тях.


Тази екстремна практика тръгнала от местен слух за мъж, който искал да се самоубие, лягайки на релсите. Мъжът бил парализиран след инсулт и животът му бил изключително труден, тъй като медицинското лечение и рехабилитациите не помогнали. Според историята когато легнал на жп линията, той изведнъж се "оправил".
Няма медицинско или научно потвърждение за ползата от тази практика и от здравното министерство насърчават болните да търсят лекарска помощ за проблемите си. Индонезия предлага безплатно лечение на своите граждани и всеки може да отиде в държавна клиника.
Индонезийците, обаче, отдавна се оплакват от качеството на държавното здравеопазване и от претъпканите и бедни болници, информира vesti.bg.
 

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети