Хванаха наркобос на Балканите по време на сделка в Благоевград

DenNews.bg
09.08.2011
размер на текста:

Снимка: БГНЕС

„Коронованият” от МВР за влиятелен наркобос на Балканите бизнесмен Стоян Гецев-Кравата е арестуван по време на сделка по продажбата на 3 кг. хероин на македонски гражданин в Благоевград. Акцията довела до задържането на Кравата е кръстена „Наглецът”, заради богатото му криминално досие, въпреки което бизнесмена продължава да е на свобода и да върти бизнеса си.
В колата на Кравата са намерени и 48 000 евро, а задържаният македонец е бил с фалшива българска лична карта.
Полицейската акцията е съвместна с македонските специализирани полицейски служби и е с цел предотвратяване на търговията и разпространението на дрога.
„Стоян, известен с прякор Кравата, се смята за ръководител и лидер на международна престъпна група, която се занимава с трафик и разпространение на наркотици на територията на България, Македония, Турция, Гърция и Западна Европа. Операцията е наречена „Наглецът”, благодарение на „богатото” криминално минало на задържания”, коментира вътрешният министър Цветан Цветанов пред bTV.
По информация на БГНЕС задържаните са трима- Кравата, македонецът Митко Йорданов от град Кочани на 52 г. и перничанин Николай Пресолски.
Гецeв е бил задържан през 2005 година с 19 килограма хероин. Тогава получава ефективна присъда от 17 години затвор. Обжалва и решението на магистратите е върнато за преразглеждане.
На 5 март 2008 година Софийският апелативен съд отменя присъдата на Стоян Гецев и връща делото обратно в Окръжен съд Благоевград, припомня bTV.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети