Без “А” група по телевизията от третия кръг?

DenNews.bg
08.08.2011
размер на текста:

Дали мачовете ще влязат в телевизора или ще останат само на стадионите. Снимка: corbis

Футболните клубове от “А” група излязоха с ултиматум към БФС, че ще спрат достъпа на камерите до стадионите, ако не получат договора за ТВ-правата и банковата гаранция със сумата, която трябва да им бъде платена. Това се случи на общото събрание на Професионалната футболна лига, информира gong.bg. На него присъстваха представители на голяма част от елитните клубове. След края на заседанието председателят на ПФЛ Стефан Капралов обяви решенията.
„Очакваме БФС и S.V.RSA да ни предоставят договора за ТВ правата и банковата гаранция. Освен това искаме да видим и проектите за договорите между самите клубове и Българския футболен съюз. Ако това не бъде направено, клубовете решиха да не допускат камери на стадионите след втория кръг. Много съжалявам, че на нашата покана не се отзоваха нито Борислав Михайлов, нито Борислав Попов, нито Валентин Михов”, заяви Капралов.
Другите решения от днешното общо събрание са свързани с правата за излъчване на мачовете от „Б” групите, Купата на България и Суперкупата, за които се обсъжда оферта на стойност 800 000 лева от TV+.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети