Русия: НАТО ще нападне Сирия, за да си отвори място за атака срещу Иран

dennews.bg
05.08.2011
размер на текста:

НАТО планира започването на военна кампания срещу Сирия за сваляне на Башир Асад, след което Алиансът ще има възможност за благоприятен плацдарм за евентуална атака срещу Иран. Това каза руският представител в НАТО Дмитрий Ругозин, цитиран от РИА Новости.
Според Ругозин вече е в ход планирането на предстоящата военна офанзива. Тя щяла да бъде логично заключение на пропагандата и военните операции, които западните страни организираха срещу Северна Африка.
Друг момент, на който обърна внимание руския дипломат е, че Алианса се меси във вътрешните работи на тези страни, в които упревлението и режимът не съвпадат с вижданията на Запада.
Експерти вече изразиха мнение, че че Сирия и по-късно Йемен могат да бъдат последната стъпка на силите на НАТО преди да атакуват Иран.
„Примката около Иран е затегната. Атаката срещу Иран в момента се планира. Сериозно сме обезпокоени от нарастващото напрежение, което може да възникне в този регион", изтъкна руският дипломат.
Учейки се от урока в Либия, Русия „ ще продължи да се противопоставя на всякакви планове за насилствени актове срещу Сирия", каза Ругозин, допълвайки, че последствията от конфликта в Северна Африка биха били разрушителни за целия свят.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети