Избраха осъден условно и пиарката на община Кочериново в ОИК

Десислава Панайотова-Янкова
05.08.2011
размер на текста:

Предизборен съюз с ДПС осигури на отстранения кмет на Кочериново Костадин Катин четири позиции в 17-членната общинска комисия за предстоящите избори.
На днешните консултации Катин влезе в залата за преговори с племенницата си Петя Демиревска. Тя пък предстсави пълномощно от лидера на ДПС Ахмед Доган и даде заявка, че на вота през есента партията на Сокола ще подкрепи издигнатия от СДС Катин, което се е случвало и на предишни избори.
Както dennews.bg писа, снимка на отстранения кмет дори се появи в списък с кметовете на ДПС в официалния сайт на партията и бизнес справочник.
Самите консултации между партиите и коалициите минаха спокойно, но крайният резултат показва, че в управителното тяло на комисията няма да има нито един юрист, което е препоръчително според Изборния кодекс.
За председател на ОИК беше избран шефът на поземлена комисия в Кочериново Божидар Йосифов, който беше предложен от ГЕРБ. Секретар е Даниела Миланова от „Атака”, а заместник-председателят е от БСП. Името му обаче ще стане ясно в понеделник, тъй като социалистите дойдоха неподготвени с конкретни имена.
И в Кочериново съставът на ОИК е от 17 души-8 от ГЕРБ, по трима от БСП и ДПС и по един от НДСВ, „Атака” и Синята коалиция.
След разцеплението в Синята коалиция на местно ниво, защото ДСБ не подкрепиха кандидатурата на Катин в ОИК с квотата на десните влиза човек на отстранения кмет т.е. СДС-Кирил Кочарков.
От квотата на ДПС пък за членове на ОИК влизат осъденият условно шеф на Гражданска защита в града Радослав Балабанов, пиарката на общината Анелия Бараковска, която е и от новоприетите членове на СДС, чиито гласове направиха възможно издигането на кандидатурата на Катин и дъщерята на сестра му Петя Демиревска.
 

Най-четено

Темите от "Кочериново"

Етикети