Дупнишки полицаи разбиха пернишка група за обири по пътищата след поредната й акция

Даниела Методиева
05.08.2011
размер на текста:

Пернишка група, извършваща обири по пътищата, разбиха дупнишки полицаи днес след поредната й акция. Обект на нападението им днес преди обяд стана доставчик на яйца от Самоков, който е бил засечен от обирджиите в прохода Клисура на път за Дупница. Тримата нападатели го принудили да спре буса, след което го накарали да им даде всичките 2 000 лв., с които разполагал, и запрашили към Дупница. Жертвата веднага се обадил в полицията за обира и тримата перничани били блокирани на изхода на Дупница.
Оказва се, че доставчикът е бил проследен и обирджиите отлично са познавали маршрута му. Той идва в Дупница всеки петък и зарежда с яйца един от складовете в града преди обяд.
Началникът на полицията в Дупница Борислав Динев прекъсна днес отпуска си и влезе при криминалистите, за да се запознае със случая. Той обясни, че пернишките кримки са отлично познати на полицията, тяхното основно препитание са именно обирите по пътищата на страната ни. Те ще останат в ареста за 24 часа, след което съдът трябва да прецени дали мярката да бъде удължавана. По случая е образувано дознание, прокуратурата в Дупница също е уведомена.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети