Стрелбата и раняването на мъж и жена в село Джерман е средна телесна повреда, определи Окръжна прокуратура

Преписката за среднощния екшън в полето е препратена в Дупница, обвинение е повдигнато срещу Цветан Цветанов и Ангел Йорданов

Даниела Методиева
04.08.2011
размер на текста:

Стрелбата и раняването на 23-годишната Даниела Костадинова и приятеля й Добри Гьошков на 21-и юли в землището на дупнишкото село Джерман, е средна телесна повреда, нанесена по непредпазливост по време на лов. Това постанови Окръжна прокуратура в Кюстендил и изпрати по компетентност преписката на държавното обвинение в Дупница за по-нататъшно разглеждане. Първоначално се работеше по версията за опит за убийство на двамата пострадали.
След стрелбата Даниела Костадинова бе с натрошен ляв крак, а приятеля й Добри Гьошков бе закаран в столичния институт Пирогов с огнестрелна рана в гърдите и опасност за живота. Двамата бяха изхвърлени близо до входа на общинската болница в Дупница през нощта на 21-и юли от джип Лада Нива. Двамата бяха ранени, докато се опитвали да крадат коне в землището на село Джерман посред нощ. Скрелците пък били на лов за диви прасета и объркали крадците с животните.
Първоначално действията на полицията бяха насочени срещу известните кримки от село Джерман- братята близнаци Ангел и Христо Йорданови и срещу баща им Борислав Йорданов, в чийто дом бяха открити ловните пушки и конете. Такава бе информацията, подадена от Пресцентъра на Областната дирекция на полицията в Кюстендил. По-късно стана ясно, че тя не е била съвсем точна, но така и нищо повече не бе оповестено, дори и от прокуратурата в Кюстендил.
Днес стана ясно, че има повдигнати две обвинения- срещу един от братята-близнаци Ангел Йорданов, и срещу Цветан Цветанов, който преди 3 месеца се е прибрал в родното си село Джерман от италиански затвор, където е бил за подправяне на официални документи. И срещу двамата обвиненията са за нанасяне на средна телесна повреда по непредпазливост по време на лов и държане на огнестрелно оръжие без надлежното за това разрешително.
По време на среднощния лов за диви прасета е имало и още едно момче от дупнишкото село Джерман в групага, именно то е разпознало силуетите на Даниела и Добри и започнало да вика на своите приятели да не стрелят. То също е било на разпит в полицията, но след това пуснато у дома.
Джипът, с който са били изхвърлени ранините Даниела и Добри Гьошков, е собственост на бащата на двамата братя близнаци. Все още единият от тях- Христо се укрива и се издирва от полицията. В неизвестност е и Цветан Цветанов.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети