Сметките за мобилни телефони по-тънки с 25% през 2012 г.

DenNews.bg
04.08.2011
размер на текста:

Дали вярвате в предсказанието, че края на света ще дойде през 2012 г.? А дали ще повярвате, че 2012 г. ще ни донесе и край на раздутите сметки за мобилни телефони?
Поне в това ни убеждава шефът на Комисията за разпространение на съобщенията Веселин Божков. Пред bTV днес той дори намекна, че добра новина за потребителите може да се случи още през септември. “Живот и здраве, дай боже, правителството да стои зад гърба ни, през септември ни чакат добри новини”, каза той.
Според шефа на регулатора и сега България била на прилично място по цени за мобилни услуги в Европа. “Средноевропейската цена е 4,91 евроцента на минута, а българската е 6,54 евроцента", посочи той, имайки предвид цените на едро, които операторите плащат един на друг за разговори между мрежите си.
“Тук беше много по-скъпо, но за 2 г. намалихме от 38 ст. на 13 ст. за минута тарифите за терминиране”, посочи Божков. Сега регулаторът правел пазарни анализ, за да види има ли конкуренция на пазара.
По думите му в края на ноември или началото на декември ще има окончателно решение от ЕК и най-късно на 1 януари 2012 г. ще има намаление и „ще отидем под средноевропейските цени", обеща Божков.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети