Надцакване за ОИК ала Дупница надвисна над Сапарева баня

Десислава Панайотова-Янкова
04.08.2011
размер на текста:

Снимка: corbis

Преговорите за състава на Общинската избирателна комисия в Сапарева баня се очертава да преминат по подобие на надцакването в Дупница и в края решението да бъде взето от ЦИК. Това прогнозират от щаба на десния кандидат д-р Михаил Кметски няколко дни преди консултациите между партиите и коалициите, които са насрочени за 9 август.
Десните прогнозират, че не толкова председателското място ще бъде оспорвано, колкото заместник-председателсктото и мястото на секретаря.
„Разбира се председателското място ще бъде за ГЕРБ”, прогнозира Росен Тимчев и добавя: „Ние обаче се чудим откъде те ще извадят осем висшисти, които да влязат в комисията. Още повече, че председателят на ОИК трябва да бъде юрист. Но това е тяхна работа. Ние от Синята коалиция имаме избран правист, за който ще искаме заместник-председателското място”, обясни бившият местен лидер на ГЕРБ и настоящ човек на ДСБ в Сапарева баня.
17 са членовете на ОИК в Сапарева баня. Осем места са за ГЕРБ, по три са за БСП и ДПС и по едно за „Атака”, НДСВ и Синята коалиция.
Консултациите ще се проведат в кабинета на кмета Сашо Иванов. Ако партиите не успеят да утвърдят кой да поеме председателския, зам.-председателския и секретарския пост протокола ще бъде внесен в Централната избирателна комисия и решението ще бъде взето там, както се случи в Дупница.
Петима са ясните кандидати за кмет в Сапарева баня до момента. Това са Калин Гелев от ГЕРБ; настоящият градоначалник Сашо Иванов, който се явява като независим кандидат подкрепен от инициативен комитет; бившият шеф на икономическа полиция в Дупница Георги Попниколов от „Атака”; Илчо Дамянов от БСП и единната кандидатура на десните д-р Михаил Кметски.
 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети