Фирмата на Сашо Иванов усвоила пари за защитна стена срещу недовършена работа

Десислава Панайотова-Янкова
31.08.2011
размер на текста:

Адвокат Красимир Ранов и Спас Паланков.

Частни фирми, включително и тази на съпругата на кмета на Сапарева баня Сашо Иванов „Сима” са усвоили пари за изграждането на защитна стена в квартал „Гюргево” без обаче работата да бъде завършена. За това сигнализира кандидатът за кмет на Сапарева баня от РЗС адвокат Красимир Ранов, чието съдействие потърсили семейство Паланкови.
Случаят има години предистория, изпълнен е с мигове спиращи дъха и много въпроси без отговор.
Въпреки изтеклите пари към защитната стена на улица „П. Р. Славейков” в квартал Гюргево, семейството на Спас Паланков продължава да живее в страх. Защото за 14 г. в имота им са паднали 15 коли, като на два пъти на косъм от смъртта се е разминала съпругата на Спас. Освен, че стената не е довършена металната ограда, която е трябвало да пази двора е преместена по разпореждане на кмета Сашо Иванов пред къщата на друго семейство, въпреки че там няма нито един регистриран инцидент.

Първата катастрофа в двора на Паланкови става с настоящия главен финансист на общината Калинка Андреева. Тогава тя обещава съдействие, но сега общинарите пращат Спас да "търси сам пари по министерствата".  Въпреки че пътят е част от общинската инфраструктура и общината е длъжна да завърши стената и оградата заместник-кметът Васил Магрин пък обяснил, че за да се изпратят майстори Спас трябва да им помогне.

 

Вижте още в рубриката Общество
 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети