Панагюрските рокери: Ние сме родолюбци и няма да оскверним паметника на Оборище

dennews.bg
31.08.2011
размер на текста:

Членовете на моторен клуб "Железните братя" от Панагюрище излязоха с отворено писмо в медиите във връзка с изразен протест от техни съграждани по пово престоящия мотосъбор в местността Панагюрище и по-специално предвиеното за ранните часове на 3-и септември еротично шоу.
„Във връзка с организирания от нас на 2 и 3 август Първи национален мотосъбор – Панагюрище, 2011 и излезлите в последните няколко дни публикации в някои електронни и печатни медии, искаме да заявим нашата позиция.
Целта на организираното от нас мероприятие е в деня, когато в Панагюрище е обявено Съеднинеието - 2 септември, да съберем рокери от цяла България в историческата местност Оборище и всички заедно да отдадем заслужената почит на делото на предците ни.
В тази връзка държим да подчертаем, че паметникът и географската местност Оборище не са едно и също. Съборът ще се състои на място, което попада в рамките на местността „Оборище”, но е на разстояние 2 километра от паметника. Като наследници на бунтовни предци, ние сме дълбоко оскърбени от опитите на някои медии да направят сензация от организираното от нас събитие, тиражирайки, че , цитираме „Пред паметника ще има еротични танци.” Категорично заявяваме, че единственото, което ще се случи пред паметника – светиня за всички българи, ще е поднасяне на венци и цветя от членовете на мотоклубовете. Както и пред паметника на Райна Княгиня в Панагюрище. Програмата на мотосъбора е изключително богата и е типична за този тип събори – предвиждат се интересни състезания, рокконцерт, заря... За съжаление подобни злонамерени публикации / без автори и посочени източници / могат да попречат на организацията на мероприятието.
Ние сме панагюрци, помним и обичаме историята си, но в същото време сме млади, съвременни хора, които не смятат, че почитта към историята се отдава само с показни слова и скланяне на глави”, се казва в отвореното писмо на панагюрските рокери

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети