Пожар унищожи училището в Червен брег дни преди учебната година

DenNews.bg
30.08.2011
размер на текста:

Пожар унищожи училището в едно от най-големите дупнишки села Червен брег дни преди новата учебна година. Пламъците обхванаха покрива на триетажната сграда около 21 часа тази вечер. Хора плачеха с глас пред огнените езици и заради бавната реакция на огнеборците от Дупница, като някои дори упрекнаха пожарникарите, че не са действали адекватно.


Първоначално към селото беше изпратена една пожарна кола, която се оказа напълно недостатъчна за ликвидиране на стихията. Едва след десетките нови позвънявана от местните хора бяха изпратени втора и трета кола. Бързото разпространяване на пламъците обаче превърна и местните хора и огнеборците в безпомощни свидетели на огнената картина.
Умишлен палеж за предизвикване на по-скорошната смърт на училището и продажбата на имота му беше най-коментираната версия от десетките хора събрали се на мястото. Според други обаче пламъците може да са причинени от деца качили се на тавана за да пушат.
Тепърва разследването ще търси причини за инцидента.
Докато пламъците унищожаваха покрива от персонала на училището успяха да измъкнат архивите и документацията.
На мястото пристигнаха кметът Атанас Янев и заместникът му Йордан Йорданов. В следващите няколко дни те трябва да вземат решение към кое училище ще бъдат насочени децата от Червен брег. Школата в Крайници и Яхиново също са действащи и в добро състояние и най-вероятно те ще поемат учениците.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети