Лидерът на ГЕРБ в Бобошево Сашка Тренева хвърли оставка

Даниела Методиева
30.08.2011
размер на текста:

Общинският координатор на партия ГЕРБ в община Бобошево и кмет на село Слатино Сашка Тренева хвърли оставка. Заявлението й вече е изпратено в централата на партията, а докато се чака становище оттам, Сашка Тренева се кандидатира за кмет на селото като независима, подкрепена от инициативен комитет. Успоредно с това от ГЕРБ хвърлят сили срещу Сашка Тренева в предизборната надпревара, като издигат за свой кандидат учителят Стефан Стефанов.
На въпрос каква е причината за този рязък ход преди изборите, Сашка Тренева отговори, че мотивите й са лични и на този етап не смята да ги оповестява.
Факт е, че Сашка Тренева бе номинирана за кандидат-кмет на Бобошево от партия ГЕРБ заедно с общинските съветнички Гергана Виделова и Анелия Георгиева, която е и шеф на местния отдел „Закрила на детето”. Въпреки това, вицепремиерът и председател на предизборния щаб на ГЕРБ министър Цветан Цветанов изненадващо за всички издигна кандидатурата на бившия кмет на Бобошево инженер Дмитър Сотиров. Това бе причината в редиците на ГЕРБ да започне брожение и освен оставката на Сашка Тренева, факт са вече и оставките на редовите членове.  

Най-четено

Темите от "Бобошево"

Етикети