Първанов иска пак в БСП

dennews.bg
29.08.2011
размер на текста:

Връщането ми в БСП след изтичане на президентския мандат би укрепило левицата и би я отворила към нови коалиционни партньори. Това заяви президентът Георги Първанов по време на посещението си в Криводол, съобщава news.bg.
Като нелепи бяха определени от Първанов публикации в медиите, че ще закрива БСП и ще прави български вариант на ПАСОК.
"Струва ми се, че това го е измислил някой, който до онзи ден е бил на почивка в Гърция. Смятам това за много нелепо. Подобни подозрения имаше още 1997 - 1998 година, когато правих Нова левица, когато правих Коалиция за България.
Така че - моето връщане в БСП би било един морален жест, един жест към всички онези хора, с които съм работил и надявам се, ще е нещо, което ще укрепи, ще засили партията, да я отвори към нови и силни коалиционни партньори, реални партньори. Аз самият за постове не се стремя, а конкуренция, лидерска, сигурно ще има", заяви президентът.
Държавният глава е на мнение, че трябва да се извършат дори и минимални корекции относно президентското право на вето и начинът, по к0йто то се преодолява. Първанов направи това изказване с уговорката, че не се опитва да прави внушения за президентска държава.
Предизборното мото на управляващите „Градим България" той коментира с думите: "Това звучи респектиращо, но е по-малко въздействащо от бригадирския лозунг „Строим за родината". На мен онова старото ми действаше по-въздействащо".
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети