Атака, ВМРО и ДСБ тръгват към изборите в коалиция за промяна на статуквото в управлението на Дупница

29.08.2011
размер на текста:

Светлана Дангова, Методи Стойнев и Емануела Кацарска (отляво- надясно) днес официално представиха Коалиция за промяна. Снимки: dennews.bg

Атака, ВМРО и ДСБ тръгват към местните избори в Дупница в коалиция за промяна на статуквото в управлението на града. Това обявиха при официалното представяне днес лидерите на трите партии в града Методи Стойнев, Светлана Дангова и областният председател на ДСБ Емануела Кацарска. И тримата гарантираха, че самото наименование Коалиция за промяна, с което се регистрираха трите партии, означава, че ще разчитат при гласуването на 23-и октомври за кмет и общински съветници именно на тези дупничани, които не са съгласни със статуквото в местния парламент, в който работят дирижирани общински съветници.
„Гражданите на Дупница могат да изявят своята позиция п оразлични проблеми именно чрез общинските съветници. А ние сме хора, които няма да променим своето мнение и позиция, независимо от обстоятелствата. А не както направиха хората от ГЕРБ, които се оправдават, че обстоятелствата са ги принуждавали да гласуват по един или друг начин”, каза на пресконференцията днес лидерът на ВМРО в Дупница Светлана Дангова. Тя прогнозира, че БСП в Дупница ще преживее най-големия си крах на изборите за кмет и общински съветници. А като единствена заплаха посочи ГЕРБ.
Кандидатът за кмет от Коалиция за промяна и лидер на партия Атака Методи Стойнев отново изтъкна проблема с учителските заплати, които се бавят по вина на общината заради неправомерното пренасочване на средства от държавата. Самите общински съветници също не получанат вече трети месец заплатите си. Стойнев не пропусна да изтъкне, че ако Коалиция за промяна спечели местните избори, ще се наложи да бъдат прилагани и не толкова популярни мерки като съкращения в администрацията на общината, която вече е стигнала 200 служители.
Листата за общински съветници на Коалиция за промяна ще бъде от 33-и ма души, засега са ясни първите няколко имена.
Водач на листата е кандидатът за кмет Методи Стойнев, след него се нарежда лидерът на ДСБ Стоян Шушков. Прогнозата на Коалиция за промяна е, че ще вкара 8 общински съветници в местния парламент на Дупница. 
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети