Марек взе 8 нови, върна си капитана

Константин Соколов
26.08.2011
размер на текста:

Марек успя да сглоби сериозен състав за мащабите на трета дивизия, въпреки че отборът влезе в Югозападната „В” група едва преди седмица. За краткото време дупничани привлякоха 8 нови попълнения, които днес бяха картотекирани в зоналния съвет на БФС в София. В тима се завръщат капитанът Светослав Георгиев и Костадин Бошикьов, които се подвизаваха с Марек и в регионална група „Рила”. През лятото Георгиев тренираше с Германея, а Бошикьов бе пред подпис с Чавдар (БСл), но двамата решиха да се завърнат в Дупница. Същото се отнася и за вратаря Росен Димитров, който също предпочете отново да заиграе на „Бончук”. Халфовете Асен Васев и Иван Илиев, защитникът Виктор Райчев и нападателят Веско Лозанов, преминали през отборите на Миньор (Бд) и Витоша (Долна Диканя), са другите нови в селекцията на треньора Иво Паргов. Високият бранител от Септември (Сим) Цанко Томов през новия сезон също ще играе с екипа на Марек, което прави конкуренцията в тима доста сериозна.
За това и наставникът Иво Паргов е оптимист за представянето на отбора в първенството, но засега не желае да използва гръмки изказвания. „Всичко правим в движение, след като късно се включихме във „В” група. Все пак това е по-добрият вариант, отколкото да си бяхме останали в областната група. Сглобяваме почти нов отбор, за това не бива да се чакат чудеса от нас. Все пак има доста мачове, в които, ако допуснем грешки, можем да наваксаме. Знам, че ще е трудно, особено в началото, но повечето от новите момчета са водили сериозна подготовка, така че ще се справим”, коментира Иво Паргов.
Треньорът не пожела да разкрие какви са очакванията му за предстоящата среща с Беласица, като все пак се надява Марек да стартира успешно. Двубоят е в Петрич в неделя от 18 часа, а главен съдия е Даниел Захариев.
Междувременно продължава и разпространението на сезонните карти за домакинските мачове на тима от Дупница. Картата е на стойност 50 лв, като от клуба се надяват повече хора да помогнат на Марек, като се сдобият с входния талон.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети