„Напоителни системи” изчисти 60% от заплатите за май с мъка

Десислава Панайотова-Янкова
26.08.2011
размер на текста:

Санде Костадинов

Раздаването на заплатите в „Напоителни системи”-Дупница продължава на порциони, като през изминалата седмица работниците са получили 60% от възнагражденията си за месец май. Кога ще бъде следващият ден за заплати в предприятието обаче може да определи само волята на длъжниците.
Все пак лъч надежда се е появил вчера откъм Бобов дол. След писмо на управителя на „Напоителни системи” Санде Костадинов, управата на ТЕЦ „Бобов дол” е изпратила писмо до енергийния бос Христо Ковачки и ръководството в столицата с молба за превеждане на дължимите от централата и фирма „Въгледобив” около 250 000 лв.
„Ако получим тези пари ще може да изчистим както всички заплати, така и осигуровките до днешна дата. Иначе не знам... Трябва да се молим на Господ”, коментира Костадинов.
Решение за изплащане на заплатите се търси и на преговори между синдикатите и „Напоителни системи” на национално ниво, обясни от своя страна шефът на КНСБ-Дупница Тодорка Дамянова.
До момента предприятието дължи на работниците 2 заплати-за юни и юли и 40% от възнаграждението за август. На фона на тежкото финансово положение обаче от „Напоителни системи” имат да прибират освен 250 000 лв. от дружествата на Ковачки още близо 700 000 лв. от ВиК-Кюстендил в ликвидация.
„Имаме и спечелено дело в съда срещу ВиК, но какво от това! Трябва да си чакаме реда”, коментира още Костадинов.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети