Инициативен комитет издига Дангов за общински съветник, не иска да е кмет

В Дупница предизборна кампания няма, но и кой ли иска да е градоначалник с 20 милиона задължения, казва лошото момче на БСП

Десислава Панайотова-Янкова
26.08.2011
размер на текста:

Първан Дангов, Кармен Камберова и Илчо Илиев. Снимка: dennews.bg

Бившият кмет на Дупница и настоящ общински съветник Първан Дангов ще атакува местните избори през есента, но само частично, т.е. като независим кандидат за Общински съвет.
Инициативен комитет от петима членове застава зад името на лошото момче на БСП, но както той така и поддръжниците му са категорични, че няма да напуснат партията-майка.
„Не знам кого бих подкрепил за кмет на Дупница... Не виждам подходящи кандидатури, но и в Дупница все още няма кампания. Всъщност води се кампания от един единствен човек и това е настоящият кмет Атанас Янев. Затова и аз съм сигурен, че той ще бъде кандидат-кмет. Още повече знаем, че той е силно обвързан с консултантите си и трудно би се пуснал от хорото. Всъщност аз им пожелавам те отново да спечелят изборите, за да изплатят задълженията натрупани през тези 4 г.”, отговори на dennews.bg Дангов.
На въпроса ни няма ли да загуби част от доверието на избирателите заради липсата на кураж да се кандидатира и за кмет и въобще явно по-голямото желание на кандидатите да влязат в ОбС, но не и да седнат на кметския стол, Дангов отговори лаконично.
„Кой би искал да стане кмет с тези 20 милиона задължения, които общината натрупа за 4 г. Защото когато аз си тръгнах от поста имаше и спечелени проекти и пари по сметките, а сега всичко е на минус. Щатовете в общината са раздути до 350 човека, чиято издръжка тежи именно на общинската хазна. Каквито пари влязат в общината се изливат в перлата на короната на това управление-градския парк”, обясни той и посочи още, че е убеден, че може да помогне и в ролята си на съветник.
„Надявам се на подкрепата на хората, които не са загубили самочувствието и свободата си. Не тръгвам на избори, защото не съм от 33-мата в листата за ОбС на БСП, а защото искам да помогна както на града, така и на партията. Защото и ние вътре трябва да се научим на нормално мислене, защото какво виждахме четири години-наведените ми колеги”, обясни още Дангов.
Той е категоричен, че до изключването му от БСП няма да се стигне, защото си е платил членския внос за годината и евнетуалното му изритване от червените редици би било в нарушение на партийния устав.
„Няма драма около членството ми в БСП и кандидатирането ми като независим. По-голямата драма е, че в Дупница вече няма никаква политическа воля, няма политически тези. Всички партии са сякаш примирени... Моята позиция винаги е била последователна и нямам намерение да залагам на кампания „анти”, обясни още Дангов, който въпреки че е член на БСП е със статут „независим общински съветник” в момента.
Председател на инициативния комитет е бившата учителка Кармен Камберова, чиито син Тома Камберов беше шеф на отдел чистота в общината в мандата на Дангов. В комитета влизат още бившият шеф на ВиК Илчо Илиев, бившият общински съветник Илия Чорбаджийски, Манол Бараков-бивш ръководител на мъжкия хор „Св. Иван Рилски” и Гергана Евстатива.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети